Karamellisert eple brød

God, saftig og luftig alternativ til eplekake som er super enkel å lage og varer fint i flere dager om den overlever så lenge. Denne oppskriften gir 2 stk eple brød.

Ingredienser

  • 600g Hvetemel
  • 360g Melk
  • 100g Sukker
  • 1 Pakke tørrgjær (13g)
  • 6g Salt
  • 100g Smør (Tilsettes på slutten av elting)
  • 1egg (eggvask)
  • Perlsesukker
  • Karamellisert eple (Link til oppskrift)

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alt det tørre i bakebollen og bland det lett i sammen slik at det er jevnt fordelt.
  2. Tilsett melk og start maskinen på lav hastighet.
  3. Kjør maskinen på lav hastighet frem til at det tørre er jobbet inn i deigen, kjør deigen videre på medium hastighet frem til deigen er jevn.
  4. Tilsett smøret i terninger mens du kjører maskinen i medium hastighet og kjør maskinen frem til alt smøret er jobbet inn i deigen.
  5. Hvil deigen i 30 minutter og sett den til heving. Heves til dobbel størrelse.
  6. Del deigen i 2 like emner, ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den har 2-4mm tykkelse.
  7. Smør karamellisert eple ut på deigen. (Spander en anstendig mengde)
  8. Rull deigen og lukk endene i sammen og settes til en ny runde med heving i en brødform minst 1 time. Sett stek ovnen på i mens slik at den er god å varm, 200 grader.
  9. Snitt deigen, eggvask og ha på perlesukker før du setter den nederst i ovnen, stekes til gyllen.
    NB! Kjøles ned i brødformen for å unngå kollaps.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait