Poolish brød 50/50 Sammalt & Byggmel

Jakten videre på det perfekte brødet går for full styrke og det neste forsøket har vært en poolish med sammalt hvete og byggmel som base. Resultatet ble ett luftig og godt brød som holder seg bra i flere dager.
Oppskriften gir deg 3stk brød på ca 750gram.

Poolish Ingredienser

  • 300g Sammalt fint hvetemel
  • 300g Byggmel
  • 600g Vann
  • 2g gjær fersk

Hoveddeig ingredienser

  • Hele Poolish
  • 756g Hvetemel (100% med melet i polish)
  • 231g Kaldt vann (61% med vannet i polish)
  • 28g Criscito (kan sløyfes) (2%)
  • 5g Gjær (0.5% med gjæren i polish)
  • 27g Salt (2%)

Fremgangsmåte

  1. Bland i sammen alle poolish ingredienser til en bløt masse og sett til heving over natten. (12-16 timer er fint)
  2. Sett poolishen i kjøleskapet i noen timer, for å kjøle den ned før den går i eltemaskinen.
  3. Ta hele poolishen og alt det tørre (ikke salt) i en bakebolle og kjør maskinen på sakte/medium de neste 15 minuttene.
  4. Tilsett saltet når du har kjørt maskinen i 15 minutter og kjør i 5 minutter til.
  5. Når deigen er kjørt ferdig, pakk den inn i gladplast med litt mel på og la den hvile i 30 minutter.
  6. Når den har fått ettermiddagshvilen, ta den ut av plasten og del den opp i 3 like emner og sett dem til heving i hevekurv eller lignende.(NB! kan være greit med litt Semola på deigen)
  7. Fermenter(heving) brødene til dobbel størrelse.
  8. Sett ovnen på 275 grader med pizzastål midt i ovnen.
  9. Snitt brødene på midten med en skarp kniv og sett dem inn i ovnen når stålet har temperatur på 275 grader. Hiv en halv desiliter med kaldt vann inn i ovnen for å få god stekeskorpe.
  10. Stek brødene til gyllen og la dem kjøle seg helt ned på en rist. Hvis du er usikker på om du er ferdig med å steke brødet, kan du dunke lett under brødet. Får du en hul lyd, er brødet ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait