Eltefritt grytebrød – Nybegynneres drøm

Har du en liten våt drøm om å starte med brødbaking, men du vet ikke hvor du skal starte eller mener dette er for vanskelig?
Tiden er inne å hive deg ut i det med begge bena først og bare gjøre det! Dette er enklere enn det man skulle tro og resultatet ser alltid godt ut og smaker der etter 🙂

Ingredienser

  • 400g Hvetemel (100%)
  • 300g Vann (75%)
  • 8g Salt (2%)
  • 4g Gjær fersk (1%)

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alt det tørre og bland det i sammen til alt er jevnt fordelt en bolle.
  2. Tilsett vann og rør alt i sammen til det er en klissete røre uten tørre klumper.
  3. Sett lokk eller gladplast på bollen og hev deigen på kjøkkenbenken over natta. (8-12-16 timer går fint)
  4. Sett en liten støpejerns gryte med lokk inn i ovnen og sett i gang ovnen på 250 grader. (Viktig å gi støypejerns gryten tid til å bli varm og god)
  5. Ta gryten ut av ovnen, hell deigen oppi gryten med hjelp av en slikkepott, sett lokket på og sett gryten inn i ovnen igjen.
  6. Ta av lokket når det har gått ca 15 minutter og senk temperaturen til 200-210grader. Stek brødet til skorpen er gyllen brun.
  7. Ta brødet ut av gryten og kjøl HELT ned på en rist før du kutter i det. Hvis du er usikker på om brødet er ferdig stekt kan du dunke i brødet på undersiden, får du en hul lyd er brødet ferdig.
  8. Nyt det nye mesterverket ditt og bruk alle skryterettighetene som følger med 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait