Parmesan boller

Tiden var enda en gang inne for å lage en av husholdets favoritter som sjelden overlever så mye lengre enn samme dag. Det som jeg snakker om er da selvfølgelig Parmesan boller ala steike!
Dette er ikke boller man spiser for å gå ned i vekt eller for å være så voldsomt sunn, dette er boller man spiser fordi man vil ha noe luftig, fint og ikke minst godt!
Denne oppskriften gir deg 20 stk boller i størrelsen 45-50g (før steking).

Ingredienser

  • 500g Hvetemel (100%)
  • 325g Melk (65%)
  • 50g Parmesan (10%)
  • 13g Tørrgjær (en pose)
  • 100g Smør (20%)
  • 5g Salt (1%)
  • Egg (For eggvasking før steking)
  • Everything Bagel (Eller lignende som topping)

Fremgangsmåte

  1. Bland i sammen hvetemel, parmesan og tørrgjær i en bolle slik at alt er jevnt fordelt.
  2. Tilsett melk og start maskinen på lav hastighet.
  3. Kjør maskinen på lav til medium hastighet frem til deigen er jevn og fin, ca 10 min.
  4. Tilsett smør i terninger og la maskinen jobbe inn smøret til deigen er jevn og fin.
  5. Tilsett saltet og ha medium hastighet på maskinen i 3-5min.
  6. Pakk deigen inn i gladplast og la den hvile i 30 min.
  7. Ta deigen ut av gladplasten og fold deigen inn over seg selv noen ganger og så sett den i beholder med plast eller lokk over og hev den til den er dobbel størrelse.
  8. Etter heving, del deigen opp i emner på 45-50gram stk og etterhev i en time på stekebrett.
  9. Eggvask og strø over Everything bagel og eventuell overskudds parmesan bollene før du steker dem midt i ovnen i 225grader frem til gyllen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait