Glutenfritt Chili & rosmarin brød

Svigermor tåler ikke gluten og jeg tror det hadde blitt noe kjedelig stemning i huset om hun hadde eksplodert på grunn av ett vanlig brød, så jeg resonerte meg frem til at et glutenfritt brød er kanskje det smarte å få i sammen når hun er på besøk.
Svigermor har enda ikke eksplodert og husfreden er fortsatt relativt stabil, suksess med andre ord!

Trikset for å få dette til å bli ett luftig og saftig brød er å lage det på samme måte som en focaccia, bare at du steker det i en brødform i stedet for en langpanne, som vil da si at du kan fint bruke denne oppskriften til glutenfritt focaccia også.

Ingredienser

  • 300g Glutenfritt mel
  • 4g salt
  • 4g gjær
  • 300g vann
  • 40g Chiliolje

Ingredienser topping

  • Chiliolje
  • Rosmarin
  • Oliven
  • Soltørket tomat
  • Hvitløks biter

Fremgangsmåte

  1. Mål opp alle ingredienser og start med alt det tørre i en bakebolle og rør rundt for å få alt jevnt fordelt.
  2. Tilsett vann og chilioljen og bland det i sammen med en slikkepott frem til røren er klumpefri og bløt.
  3. Sett lokk/plastfilm på bakebollen og sett den til heving over natten i romtemperatur (12-16 timer er fint).
  4. Hell røren over i en brødform, sett på toppingen for ekstra smak og la den etter heve i minimum 1 time.
  5. Sett ovnen på 200 grader og la den varme seg helt opp før du setter inn brødet for steking.
  6. Stek brødet i 30 minutter i midten av ovnen, eller frem til brødet har fått en gyllen skorpe.
  7. Avkjøl brødet helt og spis godt der etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait