Svigermor tåler ikke gluten og jeg tror det hadde blitt noe kjedelig stemning i huset om hun hadde eksplodert på grunn av ett vanlig brød, så jeg resonerte meg frem til at et glutenfritt brød er kanskje det smarte å få i sammen når hun er på besøk.
Svigermor har enda ikke eksplodert og husfreden er fortsatt relativt stabil, suksess med andre ord!
Trikset for å få dette til å bli ett luftig og saftig brød er å lage det på samme måte som en focaccia, bare at du steker det i en brødform i stedet for en langpanne, som vil da si at du kan fint bruke denne oppskriften til glutenfritt focaccia også.

Ingredienser
- 300g Glutenfritt mel
- 4g salt
- 4g gjær
- 300g vann
- 40g Chiliolje
Ingredienser topping
- Chiliolje
- Rosmarin
- Oliven
- Soltørket tomat
- Hvitløks biter
Fremgangsmåte
- Mål opp alle ingredienser og start med alt det tørre i en bakebolle og rør rundt for å få alt jevnt fordelt.
- Tilsett vann og chilioljen og bland det i sammen med en slikkepott frem til røren er klumpefri og bløt.
- Sett lokk/plastfilm på bakebollen og sett den til heving over natten i romtemperatur (12-16 timer er fint).
- Hell røren over i en brødform, sett på toppingen for ekstra smak og la den etter heve i minimum 1 time.
- Sett ovnen på 200 grader og la den varme seg helt opp før du setter inn brødet for steking.
- Stek brødet i 30 minutter i midten av ovnen, eller frem til brødet har fått en gyllen skorpe.
- Avkjøl brødet helt og spis godt der etter.